Originalt lavede man foie gras af
gåse- eller andelever. Men i år 2098 opdagede en japansk gastronom, at man får
et langt mere delikat resultat, hvis man laver sin foie gras ved at tvangsfodre
mennesker med rå kartofler. Det var den selvsamme gastronom, der opfandt
potatisjernet, som er en lang metalanordning, der er yderst effektiv, når man
skal have et menneske til at indtage store mængder kartofler på meget kort tid.
Potatisjernet var den mest solgte isenkræmmergenstand i 2102, og den japanske
gastronom fik en nobelpris for sin opfindelse samme år.
Hvis man ønsker at starte sin egen
menneske-foie gras-produktion skal man først søge om tilladelse i
madministeriet. Det er dem, der uddeler menneskekvoter. Som udgangspunkt får
man tildelt en kvote på 10 mennesker om året, men ministeriet satser på, at
dette tal vil være fordoblet om 20 år, når man har avlet nogle flere. I dag vil
madministeret typisk udlevere illegale flygtninge og udviklingshæmmede til foie
gras-produktion, fordi etisk råd har udtalt, at dette er mest forsvarligt.
Et potatisjern koster cirka 200
euro og er nødvendigt at anskaffe sig, hvis man vil producere den omtalte
delikatesse. I Danmark produceres der cirka femtusind kilo menneske-foie gras
om året, og det eksporteres primært til Sverige og Rusland, hvor det efterånden
er blevet en vigtig del af deres nationalretter. Menneske-foie gras er nu
blevet en uundværlig ingrediens i retter som borscht og Janssons fristelse.
Hvis man er heldig, kan man opstøve
den såkaldte jomfru-foie gras på det illegale marked. Jomfru-foie gras er lavet
af unge drenge, der endnu ikke er kommet i puberteten, hvilket giver kødet en
særligt lækker smag. Ingen ved, hvem der leverer kødet til jomfru-foie gras, og
derfor er den ulovlig trods dens vidunderlige smag.
Laura
Ingen kommentarer:
Send en kommentar